HeaderSkinnyBanner
Shipping Policy Best Price Guaranteed Sale

FREE SHIPPING @ ANY PRICE
on all orders in the continental U.S.

Home > Lifestyle > ATG Stores Movie Awards Trivia

flip through: articles, guides and F-A-Q!

Share This Article:

    

ATG Stores Movie Awards Trivia

As is our <a title="Celebrity Reincarnation" href="http://ourblog.atgstores.com/celebrity-reincarnation-furniture-edition/" target="_blank">tradition</a>, we enjoy taking a look back into film history during the approach to the Academy Awards and this year we thought we’d do that by whipping up some Oscars trivia to entertain you before Sunday’s show. The Academy Awards go all the way back to 1929, but we promise to keep it interesting by avoiding annoying and totally obscure questions that most people could never answer. (Example: What won the Academy Award for Best Foreign Language film in 1967? Why, that was <em>Closely Watched Trains</em>, of course! Pssssh.) So, let’s get started (answers are revealed at the bottom of the post): <strong>1. The first Oscar for Best Animated Feature was awarded in 2001. What film won? </strong>A) <em>Finding Nemo</em> B) <em>Ratatouille</em> C) <em>Shrek</em> or D) <em>Toy Story</em> <strong>2. Meryl Streep has won three Academy Awards. What was her first? </strong>A) <em>The Deer Hunter</em> B) <em>Kramer vs. Kramer</em> C) <em>Sophie’s Choice</em> or D) <em>Silkwood</em> <strong>3. Leonardo DiCaprio has never won an Academy Award. For what film was he first nominated? </strong>A) <em>The Wolf of Wall Street</em> B) <em>What’s Eating Gilbert Grape</em> C) <em>The Aviator</em> or D) <em>J. Edgar</em> <strong>4. Who has won the most Academy Awards? </strong>A) Katherine Hepburn B) Walt Disney C) Meryl Streep or D) Daniel-Day Lewis <strong>5. What film has won the most Academy Awards? </strong>A) <em>Titanic</em> B) <em>Ben-Hur</em> C) <em>The Lord of the Rings: The Return of the King</em> or D) All of the above (tie) <strong>6. “Big Five” winners claim awards for best picture, actor, actress, director and screenplay. Which of these films has done so? </strong>A) <em>Ben-Hur</em> B) <em>Schindler’s List</em> C) <em>Gone with the Wind</em> or D) <em>The Silence of the Lambs</em> <strong>7. Jack Nicholson has received a record total of 12 Academy Award nominations and has won three times. For which of these movies did he NOT win an award? </strong>A) <em>One Flew Over the Cuckoo’s Nest</em> B) <em>Batman</em> C) <em>Terms of Endearment</em> or D) <em>As Good as It Gets</em> <em> </em><strong>8.</strong> <strong>Hans Zimmer has scored more than 100 films including <em>Gladiator</em>, <em>Inception</em> and <em>12 Years a Slave</em>, but has only won one Academy Award for Best Original Score. For what film? </strong>A) <em>The Dark Knight</em> B) <em>The Thin Red Line</em> C) <em>Crimson Tide</em> or D) <em>The Lion King</em> <strong>9. At age 6, who won an Oscar at the youngest age in the history of the Academy Awards? </strong>A) Quvenzhané Wallis B) Shirley Temple C) Tatum O’Neal or D) McCauley Culkin <strong>10. Of this year’s nominees, which is the only film that has a chance to be a “Big Five” winner? </strong>A) <em>American Hustle</em> B) <em>Gravity </em>C) <em>Nebraska </em>or D) <em>Dallas Buyer’s Club</em> <em> </em><a title="ATG Stores Homepage" href="http://www.atgstores.com/default.aspx" target="_blank">ATGStores.com</a> hopes your favorite stars and films win big at this year's 86th Academy Awards. Answers: 1(C), 2(B), 3(B), 4(B), 5(D), 6(D), 7(B), 8(D), 9(B), 10(A)
Your Recently Viewed Items
You have no recently viewed items. After viewing product detail pages or search results, look here to find an easy way to navigate back to products you are interested in.
Your Recommended Items See More

You currently have no recommended items. Browse a few more items to give us an idea of what you like.
1001
©1999 - 2016  ATGStores.com.  All Rights Reserved v2.4.0.46 release/EV2.4
Copyright notice | Site Map | By using this site you agree to our Terms & Conditions of Use and Privacy Statement | Your California Privacy Rights | Interest-Based Advertising
Server: WWW60 Created On: 12/10/2016 8:34:34 AM